Er worden geen bestellingen verstuurd van vrijdag 18-10 t/m maandag 28-10-2019 ivm onderhoud van de online webwinkel.

Ons Whatsapp nummer is in die periode ook onbereikbaar en wordt niet beantwoord, natuurlijk zijn wij wel bereikbaar op de vaste lijn 071-7440045

ONZE FYSIEKE WINKEL IS GEWOON GEOPEND!

Bijtelling Fiets van de Zaak

Recent werd bekend dat vanaf 2020 de regels voor een fiets van de zaak worden gelijkgetrokken met de leaseregels voor auto’s en dat er voor fietsen een bijtellingstarief van 7% zal gaan gelden. Dat betekent dat een elektrische fiets met een aanschafwaarde van 2000 euro je afhankelijk van je inkomen tussen de 4,33 en 5,75 euro gaat kosten. Een fiets van de zaak via de nieuwe regels gaat dus erg aantrekkelijk worden.

Er is nog veel onduidelijk wat dit praktisch allemaal gaat betekenen en Bike-Zone is momenteel aan het kijken hoe wij jullie hiermee het beste kunnen helpen. 

 7% bijtelling op fiets van de zaak per 1 januari 2020


Belastingadvies, Prinsjesdag 2018 19 september 2018

Een werkgever kan een werknemer een fiets van de zaak ter beschikking stellen. Het daadwerkelijke privégebruik van de fiets wordt daarbij belast. Het kabinet heeft besloten de huidige regeling voor de vaststelling van dit privégebruik te vereenvoudigen door per 1 januari 2020 een bijtelling van 7% van de door de fabrikant vastgestelde consumentenadviesprijs in te voeren.

 

Let op!

Woon-werkverkeer geldt bij toepassing van deze regeling ook als privégebruik. Ook wanneer een werknemer de fiets alleen gebruikt voor het reizen van en naar het werk, is de bijtellingsregeling van toepassing.

 

De bijtelling privégebruik fiets is toepasbaar op verschillende soorten fietsen, zoals (elektrische) stadsfietsen, bakfietsen en zogenoemde speed pedelecs (rijwielen met elektrische trapondersteuning en bromfietskenteken).

 

Voorbeeld

Een werkgever schaft voor een werknemer, die op jaarbasis € 35.000 euro verdient, een elektrische fiets aan van € 2.000. De jaarlijkse bijtelling bedraagt 7% van de consumentenprijs, oftewel € 140. De bijtelling leidt bij de werknemer tot een belastingheffing van circa € 58 per jaar, omgerekend minder dan € 5 per maand.

 

Let op!

De nieuwe forfaitaire regeling in de inkomstenbelasting en loonbelasting gaat niet gelden voor de btw-correctie van het privégebruik van de fiets. Voor de btw geldt een speciale regeling waarbij onder voorwaarden de btw op de aankoop van een fiets tot € 749 voor aftrek in aanmerking komt (mits de ondernemer btw-belaste activiteiten verricht). Voor duurdere fietsen is mogelijkerwijs een btw-correctie noodzakelijk.  

 

Tip: de bijtelling privégebruik fiets is eveneens beschikbaar voor ondernemers en resultaatgenieters die de fiets zelf gebruiken.| Meer

Disclaimer: De getoonde afbeelding kan afwijken van het artikel dat u bestelt. Alle op de website verstrekte informatie is uitsluitend indicatief en kan zonder mededeling worden aangepast. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.