Filter

close
Afstellen-Schoenplaatjes

Afstellen Schoenplaten is bij Bike-Zone GRATIS.

Schoenplaten vormen de verbinding tussen je fietsschoenen en je pedalen en bepalen mede een deel van je zitpositie.
Natuurlijk is het erg belangrijk dat deze schoenplaatjes goed afgesteld zijn, aangezien het niet goed afstellen van deze plaatjes een van de meest voorkomende redenen is van fietsblessures!

Nu zijn er bij de meeste pedaalsystemen verschillende plaatjes beschikbaar, veelal met een verschil in hoeveelheid 'speling' (voornamelijk bij race-pedalen). Met speling wordt bedoelt de hoeveelheid beweging er nog in de schoen zit op het moment dat deze is ingeklikt! Bij SPD (mountainbike/hybride) systemen heb je bijvoorbeeld de keuze tussen het gewone plaatje of een type wat eerder/sneller los gaat. Dit is bijvoorbeeld handig als je 'bang' bent om niet op tijd los te komen...

Dus het is van belang om na te denken welk type plaatje je monteert of laat monteren! Bij  knieklachten of andere problemen kan het juiste type schoenplaatje zeker bepalend zijn. Ook kan het te lang doorrijden met versleten schoenplaatjes problemen opleveren. En zelfs gevaarlijke situaties als ze bij stevig aanzetten ineens losklikken/afbreken...

Loop gerust binnen in onze winkel voor meer informatie en/of neem je fietsschoenen mee.

Wij stellen de schoenplaatjes van o.a. onderstaande merken altijd GRATIS voor u af (maar kan helaas nooit een 100% garantie zijn van het verdwijnen van problemen)

Look Keo
Look Delta
Look MTB
Shimano SPD
Shimano SPD SL
Time Atac
Time RXS
Time IClic
Time Expresso
Speedplay
BBB
Campagnolo
Crankbrother
Geen producten

Disclaimer: De getoonde afbeelding kan afwijken van het artikel dat u bestelt. Alle op de website verstrekte informatie is uitsluitend indicatief en kan zonder mededeling worden aangepast. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.